Wednesday, January 25, 2012

Pengalaman Berharga for Fenfid family

From 6th Jan to 22nd Jan 2012 our family mengharungi satu pengalaman yang sungguh berharga. Daddy "terpaksa" bekerja di perantauan di Kota London selama 17 hari. Perasaan Daddy tentu la bercampur baurkan...sebab first time Daddy berjauhan dengan family untuk tempoh paling lama...dulu masa Daddy ke outstation ke Melaka dan Labuan cuma 5 hari je maximum.

Pastu terpaksa pulak tinggalkan mommy to take care Misha and Tasha. First time for Tasha kena tinggal terus 17 hari...kesian Tasha. Tapi Daddy lega sikit sebab ada atuk dan bibik untuk membantu dan mememani Mommy to lead the family when I was not around. Untuk mengubat rasa sedih, Daddy tanamkan dalam hati...17 hari tu tak lama...and Daddy tak pergi mana pun..."balik kampung" aje. Apakah?

Sepanjang tempoh "terpaksa" outstation tu...daddy "terpaksa" pergi ke beberapa tempat untuk mengambil photo photo atas tuntutan dan keinginan aunties 30 something aka aunty Liz, Aunty Eat and Mama Ejin yang memaksa Daddy berposing sebab semua rindu nak balik kampung jugak. Daddy ok je sebab nak posing yang menanah mata. Jom layan.

Antara tempat tempat di wajibkan untuk Daddy pergi sepanjang outstation tu.
Guard House. Dulu Daddy ke sini dengan Auntie Liz dan Uncle Duan.
Hard Rock Cafe London...daddy ke sini dengan Auntie Liz dan Uncle Duan jugak.
Tower Bridge. Dulu Daddy pergi dengan kawan UniKent.
Daddy "terpaksa" panjat tembok ni demi Menanahkan Mata sesapa yang baca blog ni. Lariiiii
Daddy senyum dalam tangis sebab saban hari makan dan minum kat kedai. Apakah?
Daddy dapat jumpa Swan ni masa jalan jalan kat Hyde Park...comel Swan ni mengingatkan daddy kat family daddy yang comel comel belaka.
Posing kat Hyde Park...sebab daddy boring...tak dapat bawak family outing...Daddy hari hari jogging kat sini sampai kurus.
Daddy terpaksa datang kat Bicester ni sebab Daddy rindu kat Mommy...so Daddy nak cari hadiah paling da 'bomb untuk Mommy. Syukur Daddy jumpa hadiah tu and I am happy Mommy suka bangat dengan hadiah Daddy tu.
Daddy "terpaksa" menapak sampai sakit sakit kaki untuk ke sini...demi tugas berposing untuk tatapan semua. Walaupun penat....Daddy gagahkan jua. Lariiii.
Daddy tawaf satu Palace ni sebab confuse mana satu Buckingham Palace. Walaubagaimana pun...Daddy berjaya dengan cemerlang mission untuk melawat tempat tempat wajib tu. Motippp Daddy tepek gambar gambar ni lagi kat blog sini pulak? Cer Mommy and aunties 30 smtg tolong jawabkan. Lariiiii.
Semalam biler sampai ke KL...daddy happy sangat dapat peluk kakak dan adik. I missed you both so dearly. Sukanya hati dapat tengok Misha dan Tasha senyum. Hilang rinduuuu.
Daddy bawak semua ke KLCC...sebab dah lama rindu nak outing sefamily macam dulu.
Syukur...we are reunited. Daddy dah boleh start tengking tengking balik kalau ada sesapa make my blood goes upstairs...cer jawab Kak Misha oiii. Ha ha ha.
My beloved family...my queen and princess. I love you all so muchhhhh. Muahhhh.
Pasangan remaja. Mommy passed the test excellent with flying colours. Mommy is our Supermom. Thank you Love for taking care of our princess sepanjang Daddy yang "terpaksa" di perantauan.
Bibik yang banyak membantu Mommy. Tq bibik.
Sepanjang 17 hari ni...Tasha tumbuh 2 gigi and dah boleh duduk dengan tegapnya.
So tomorrow Tasha ada new toy...aka walker. Tak sabar semua nak main dengan Tasha in the walker. He he he.
Daddy missed this moment...seronok dapat main dengan Tasha.
My other half yang bak kata Tom Cruise dalam filem Jerry Maguire....You complete me.


5 comments:

  1. banyak ngko punya TERPAKSA ...tersiksa aku tengok gambar2 nan meletops ngko sepanjang 17 hari tu! And Fid, you deserve a long holiday after being a strong woman for the last 17 days! cepat gi book Airasia hehehehe

    ReplyDelete
  2. ha..ha..ha...lawak noh si fendi punya posting..am so happy for all of you...mmmg comel comel semua nya...and very ceria...i wish you all well and semoga kekal hendak nya ke hujung nyawa...sayang korang!

    ReplyDelete
  3. and happy chinese new year...budak US dok sehe wish aku HCY...tak erti lah dia orang ni...general knowledge zero gamak nya.!...so aku pun buat gila cam dia org...happy chinese new year..ha..ha..

    ReplyDelete
  4. and u complete me with d white collection!!! ahaa haa haaaaa Tq love!

    ReplyDelete
  5. liz- tq for your doa dear!!!

    ReplyDelete